Bestellingen

 

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen aan onze klantenservice. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!

 

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

 

Het is helaas niet mogelijk om je bestelling te wijzigen of te annuleren nadat deze geplaatst is. Wil je nog artikel(en) toevoegen aan je bestelling, dan kun je dit doen door zelf een nieuwe bestelling te plaatsen. De eventueel verkeerde bestelling kan na ontvangst weer geretourneerd worden. Kijk op de pagina Ruilen & retourneren voor meer informatie.

 

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Het is helaas niet mogelijk om je bestelling te annuleren of te wijzigen nadat deze geplaatst is. Zodra je bestelling bezorgd is kan het pakket weer eenvoudig aan ons geretourneerd worden. Kijk op de pagina Ruilen & retourneren voor meer informatie.

 

Kan ik telefonisch een bestelling plaatsen?

Het is niet mogelijk om telefonisch een bestelling te plaatsen. Indien je problemen ondervindt om het bestelproces af te ronden, dan kan onze klantenservice je uiteraard wel telefonisch assisteren bij het plaatsen van de bestelling.

 

Ik heb een foutief adres ingevuld. Wat nu?

Neem direct contact op met onze klantenservice. Als je bestelling nog niet door ons is verwerkt, veranderen wij het adres. Als de bestelling al is verwerkt of verzonden nemen wij contact op met DPD met de vraag of ze het pakket naar ons terug kunnen sturen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. In dat geval zal onze klantenservice samen met jou naar een passende oplossing zoeken.